BMW 5 Reeks eist de titel van World Luxury Car 2024 op.

BMW 5 Reeks eist de titel van World Luxury Car 2024 op.

Achtste modelgeneratie van 's werelds meest succesvolle berline overtuigt internationale vakjury. Dynamische kracht, majestueus langeafstandscomfort en digitale innovaties vormen een overtuigende combinatie tijdens uitgebreide testritten. Negende titelwinst in totaal voor BMW in deze prestigieuze competitie.

De nieuwe BMW 5 Reeks is dynamischer dan ooit, barst van de digitale innovaties en biedt een ruim interieur met een premium uitstraling. En voor het eerst is er de BMW i5, met een volledig elektrische aandrijflijn, waarmee de nieuwe BMW 5 Reeks zijn leiderschap in het premium executive segment versterkt. Volgens de deskundige jury van de World Car Awards was de BMW 5 Reeks de opvallende nieuwkomer tussen de luxe voertuigen die het afgelopen jaar hun debuut maakten op de wereldwijde automarkten. Daarom kreeg de BMW 5 Reeks de titel van Wereld Luxeauto 2024. De resultaten werden vandaag bekendgemaakt aan het begin van de New York International Auto Show 2024, als onderdeel van een wereldwijde ceremonie via streamingdiensten.

Het succes van de BMW 5 Reeks werd ondersteund door beoordelingen tijdens uitgebreide testritten door ongeveer 100 autojournalisten uit 30 landen, die deel uitmaakten van de jury. Deze beoordelingen werden vervolgens gedetailleerd vastgelegd door de organisatoren van de World Car Awards. De BMW 5 Reeks wist concurrentie van 13 nieuwe luxevoertuigen te verslaan en overtuigde de jury niet alleen met de majestueuze kracht van zijn portfolio van geëlektrificeerde verbrandingsmotoren en het elektrische aandrijfsysteem, maar ook met zijn hoog comfortniveau tijdens langeafstandsreizen en talrijke digitale innovaties. “We zijn zeer verheugd over deze prestigieuze prijs. Het oordeel van de internationale jury toont aan dat onze karaktervolle producten met typische BMW-kwaliteiten veeleisende doelgroepen over de hele wereld overtuigen en inspireren,” aldus Bernd Körber, Senior Vice President BMW Brand and Product Management, Connected Company.

De BMW 5 Reeks toont zijn progressieve karakter met zijn aandrijftechnologie, innovatieve digitale diensten en een elegant sportief design. Het biedt royale interieurruimte, geoptimaliseerd akoestisch comfort en een vooruitstrevende premium ambiance. Geavanceerde assistentiesystemen zoals de snelwegassistent en de actieve rijstrookwisselassistent met oogbevestiging benadrukken de kwaliteiten van de BMW 5 Reeks voor langeafstandsritten. Met het display- en bedieningssysteem BMW iDrive met QuickSelect, het BMW Curved Display en de BMW Intelligent Personal Assistant met uitgebreide functionaliteit aan boord, is de i5 volledig ingesteld op interactie tussen gebruiker en voertuig via aanraakbediening en natuurlijke spraak. Wanneer de auto stilstaat, kunnen inzittenden van de BMW 5 Reeks het uitgebreide aanbod van video-streaming verkennen op het bedieningsdisplay en genieten van een nieuwe vorm van in-car gaming, bijvoorbeeld om de tijd te benutten wanneer de hoogspanningsbatterij wordt opgeladen.

Als volledig geïntegreerd lid van het nieuwe BMW 5 Reeks modelgamma biedt de BMW i5 rijplezier zonder lokale emissies. De rijdynamiek en efficiëntie van de BMW i5 hebben hun oorsprong in de vijfde generatie BMW eDrive-technologie. Dit omvat sterk geïntegreerde aandrijfeenheden en hoogspanningsbatterijen met een extreem hoge energiedichtheid. Bovendien dragen de nieuwste evolutie van adaptieve recuperatie en een intelligente combinatie van warmtepomptechnologie voor verwarming en koeling van het interieur, het aandrijfsysteem en de hoogspanningsbatterij bij aan een bereik van maximaal 582 kilometer (362 mijl) in de WLTP-cyclus, afhankelijk van het model en de specificatie. De Combined Charging Unit van de BMW i5 maakt AC-laden mogelijk met een snelheid tot 22 kW en DC-laden tot 205 kW. Dit betekent dat het bereik van de auto in slechts 10 minuten met maximaal 156 kilometer (97 mijl) kan worden vergroot wanneer deze is aangesloten

Het volledige portfolio van verbrandingsmotoren is ook geëlektrificeerd. Een flexibel ontworpen aandrijfarchitectuur die vanaf het begin openstond voor verschillende technologieën, maakt het mogelijk dat de nieuwe BMW 5 Serie Sedan voor het eerst wordt aangeboden als een volledig elektrisch model, met plug-in hybride systemen en zeer efficiënte benzine- en dieselmotoren. De verbrandingsmotoren uit de nieuwe modulaire generatie van BMW Group Efficient Dynamics-motoren zijn allemaal voorzien van de nieuwste versie van 48-volt mild-hybride technologie.

BMW wint titel nummer negen in de World Car Awards.

De World Car Awards werden 20 jaar geleden opgericht om naast nationale en regionale onderscheidingen te staan als erkenning van baanbrekende innovaties en nieuwe producten op automarkten wereldwijd. Dit jaar werden de prijzen uitgereikt in vijf categorieën, naast de algemene prijs.

In de loop der jaren heeft BMW acht overwinningen behaald in de World Car Awards. Een van de winnaars was de BMW 7 Serie, die in 2016 al werd bekroond tot World Luxury Car. In 2018 werd de titel van World Performance Car toegekend aan de BMW M5. Deze negende titeloverwinning voor de Beierse premium autofabrikant is de nieuwste in een lange reeks onderscheidingen die de nieuwe BMW 5 Serie de afgelopen maanden heeft verzameld. Zo voegt alleen de volledig elektrische versie drie “Auto van het Jaar”-prijzen toe aan de trofeeënkast, afkomstig uit Noorwegen, Denemarken en Italië.