BMW model update voor voorjaar 2024.

BMW model update voor voorjaar 2024.

Start verkoop van de derde volledig elektrische modelvariant van de nieuwe BMW 5 Reeks Berline. Extra aandrijfsysteemvarianten voor de volledig elektrische BMW iX2, de BMW X2 en de BMW XM. Highway Assistant is nu ook beschikbaar voor de BMW 7 Reeks, BMW XM, BMW iX, BMW X5, BMW X6 en BMW X7. Verbeterde smartphone integratie voor voertuigen met BMW Operating System 9 en geoptimaliseerde weergave van laadstations. Uitgebreide functionaliteit voor My BMW App. Nieuwe exterieurkleuren voor bepaalde modellen.

Aanvullingen op het aanbod van aandrijfsystemen en de reeks optionele extra’s zullen de aantrekkingskracht en diversiteit van het BMW-productassortiment vanaf het voorjaar van 2024 verder vergroten. De volledig elektrische modellen BMW i5 Berline en BMW iX2 zullen vanaf maart 2024 elk beschikbaar zijn met een extra variant van het aandrijfsysteem. Het aanbod van aandrijfsystemen voor de BMW X2 en BMW XM is ook uitgebreid. En er zullen extra exterieurkleuren worden aangeboden voor de BMW 5-serie Berline, BMW X2 en BMW iX2. Klanten zullen ook de zakelijke berline kunnen bestellen met nieuwe varianten van de BMW Individual Merino lederen binnenbekleding.

Aantrekkelijke nieuwe functies zullen ook in het voorjaar van 2024 worden geïntroduceerd op het gebied van digitale diensten. Deze omvatten onder andere het gemakkelijker gebruik van de spraakassistent Siri, en de geoptimaliseerde weergave van beoordelingen voor oplaadstations voor volledig elektrische en plug-in hybride BMW-modellen. De gestage uitbreiding van het functieaanbod voor de My BMW App gaat ook door.


BMW i5 xDrive40: de derde volledig elektrische variant van de zakelijke berline.


Een derde volledig elektrische variant zal worden toegevoegd aan de nieuwe line-up van de BMW 5-serie Berline in maart 2024. De nieuwe BMW i5 xDrive40 Berline heeft twee sterk geïntegreerde elektrische aandrijfeenheden op de voor- en achteras die samen een systeemvermogen ontwikkelen van maximaal 290 kW/394 pk en een piekkoppel van 590 Nm. Ondersteund door de resulterende elektrische vierwielaandrijving, accelereert de BMW i5 xDrive40 Berline van 0 naar 100 km/u in 5,4 seconden. De topsnelheid ligt op 215 km/h.

De derde volledig elektrische modelvariant van de nieuwe zakelijke berline slaat zijn energie op in een hoogspanningsbatterij die diep in de voertuigvloer is geplaatst. De batterij levert 81,2 kWh aan bruikbare energie. De gecombineerde laadeenheid van de auto maakt AC-laden mogelijk met een snelheid van 11 kW als standaard en 22 kW als optie. En het maakt ook DC-laden mogelijk bij snellaadstations tot 205 kW. Dit betekent dat het bereik van de BMW i5 xDrive40 Berline in tien minuten kan worden verhoogd met 156 kilometer. De eveneens standaard Plug & Charge Multi Contract-functie maakt automatische authenticatie van de auto bij openbare laadpunten mogelijk. Het bereik van de nieuwe BMW i5 xDrive40 Berline, zoals berekend in de WLTP-cyclus, is 463 - 538 kilometer.

Extra exterieurkleuren kunnen worden gespecificeerd voor alle modelvarianten van de nieuwe BMW 5-serie Berline vanaf maart 2024. Het kleurenspectrum zal nu ook de BMW Individual Frozen Portimao Blue metallic bevatten. Tegelijkertijd zal de zakelijke berline ook worden aangeboden met exclusieve BMW Individual Special Request koetswerkkleuren. BMW Individual heeft ongeveer 150 opvallende tinten (solide, metallic en mat) bedacht voor dit productgebied. Alle BMW Individual Special Request kleuren vallen op door hun indrukwekkende kleurdiepte en uitzonderlijke glans. Klanten kunnen een overzicht van de varianten voor de nieuwe BMW 5-serie Berline ontgrendelen met behulp van de BMW Individual Visualizer, die toegankelijk is via een link in de voertuigconfigurator.

Daarnaast zijn er ook extra varianten van de zit- en interieurvlakken voor de nieuwe BMW 5-serie Berline beschikbaar. Als de optionele comfortstoelen zijn gespecificeerd, kan de BMW Individual Merino lederen bekleding ook worden gespecificeerd in de tweekleurige varianten Dark Violet/Atlas Grey en Taupe Grey/Atlas Grey vanaf maart 2024.


Nieuwe instapvariant voor de BMW iX2; lancering van de BMW X2 xDrive20d.

BMW’s huidige modeloffensief op het gebied van elektrische mobiliteit brengt ook extra variëteit in het premium compacte segment. Een nieuwe instapvariant van de volledig elektrische BMW iX2 zal in maart 2024 in de verkoop gaan. De nieuwe BMW iX2 eDrive20 kiest een bijzonder economische route om lokaal emissievrij rijplezier te leveren in een compact Sports Activity Coupé (SAC). Aangedreven door een 150 kW/204 pk elektromotor op de vooras, sprint hij van 0 naar 100 km/h in 8,6 seconden en heeft hij een bereik van 439 - 478 kilometer in de WLTP-cyclus. De topsnelheid is begrensd op 170 km/h.

De hoogspanningsbatterij in de nieuwe BMW iX2 eDrive20 levert 64,78 kWh aan bruikbare energie en kan worden opgeladen van AC-bronnen met 11 kW als standaard en tot 22 kW als optie. DC-laden is mogelijk tot 130 kW. Dankzij extreem efficiënte laadsoftware en voorspellend warmtebeheer zijn korte stops voldoende om de batterijlading aanzienlijk te verhogen. In tien minuten aangesloten op een snellaadstation kan de BMW iX2 eDrive20 voldoende energie opnemen om zijn bereik met 120 kilometer te vergroten. De BMW iX2 eDrive20 is ook standaard uitgerust voor het gebruik van de Plug & Charge Multi Contract-functie.

Naast de nieuwe instapvariant van de BMW iX2 staat de nieuwe BMW X2 xDrive20d. De tweede dieselvariant van de compacte SAC onderscheidt zich door nog snellere vermogensafgifte en nog grotere efficiëntie dankzij 48V mild hybrid technologie. De 2,0-liter viercilindermotor koppelt zich aan een elektromotor die is geïntegreerd in de zeventraps Steptronic-transmissie met dubbele koppeling. De motor dient als krukasgestuurde startgenerator en kan zowel de belasting op de dieselmotor verlichten als ermee samenwerken. Het aandrijfsysteem ontwikkelt een maximaal vermogen van 120 kW/163 pk (ontwikkeld door de combinatie van de verbrandingsmotor met maximaal 110 kW/150 pk en de elektromotor met maximaal 14 kW/19 pk) en een piekkoppel van 400 Nm (ontwikkeld door de combinatie van de verbrandingsmotor met maximaal 360 Nm en de elektromotor met maximaal 55 Nm, dat allemaal wordt overgebracht naar de weg via het intelligente BMW xDrive vierwielaandrijfsysteem. Hierdoor kan de BMW X2 xDrive20d in 8,6 seconden accelereren van 0 naar 100 km/h. De topsnelheid bedraagt 207 km/h.

Vanaf maart 2024 zullen alle modelvarianten van de nieuwe BMW X2 en nieuwe BMW iX2 ook beschikbaar zijn met een uitgebreid aanbod van BMW Individual Special Request koetswerkkleuren. Frozen Black is een nieuwe toevoeging tot de kleurmogelijkheden.


BMW XM 50e: hoge prestaties met maximale efficiëntie.

Als nieuwste telg van het geëlektrificeerde high-performance model van BMW M GmbH, combineert de nieuwe BMW XM 50e kenmerkende M-dynamiek, extravert design en progressieve interieurluxe met maximale efficiëntie. Het M HYBRID-aandrijfsysteem bestaat uit een zescilinder lijnmotor op benzine en een elektromotor die, samen met de bijbehorende vermogenselektronica, is geïntegreerd in de achttraps Steptronic Sport-transmissie. Deze combinatie produceert een systeemvermogen van 350 kW/476 pk (ontwikkeld door de combinatie van de verbrandingsmotor met maximaal 230 kW/313 pk en de elektromotor met maximaal 145 kW/197 pk) en een maximaal systeemkoppel van 700 Nm (ontwikkeld door de combinatie van de verbrandingsmotor met maximaal 450 Nm en de elektromotor met maximaal 280 Nm.

De nieuwste versie van de 3,0-liter verbrandingsmotor die in de BMW XM 50e is gemonteerd, dankt zijn verbeterde prestatiekenmerken onder andere aan de Miller-verbrandingscyclus, dubbele injectie, een uitlaatspruitstuk geïntegreerd in de cilinderkop en VANOS variabele nokkenastiming, die nu elektrisch werkt. De elektromotor heeft een door BMW gepatenteerde voortrap, waardoor het effectieve koppel bij de transmissie-ingang voor de motor kan worden verhoogd tot 450 Nm. De topsnelheid van het high-performance model - dat ook is uitgerust met het vierwielaandrijfsysteem M xDrive - is elektronisch begrensd op 250 km/h. Dankzij een elektrisch bereik van 77 - 83 kilometer in de WLTP-cyclus, kan de BMW XM 50e een groot deel van zijn dagelijkse kilometers - bijvoorbeeld in stedelijke centra - afleggen met nul lokale emissies. En het kan ook alleen op elektrische kracht worden gereden buiten de stadsgrenzen bij snelheden tot 140 km/h.

De meest efficiënte versie van het nieuwe M HYBRID-systeem komt samen met de buitengewone aanwezigheid van het onmiskenbare high-performance model in het Sports Activity Vehicle-segment. De modelspecifieke ontwerpkenmerken van de nieuwe variant omvatten de zwarte accentband langs de zijkanten van de auto, plus een omlijsting voor de BMW-niergrille en sierdetails voor de achterdiffuser (beide in Pearl-effect Chrome), uitlaatpijpsierstuk in Black hoogglans en zilverkleurige rand voor het modelbadge. Klanten die een extra persoonlijk tintje willen geven aan het interieur van hun nieuwe BMW XM 50e - die ook een unieke combinatie biedt van moderne sportwagenflair en extravagante luxe met zijn M-specifieke cockpit, M-multifunctionele stoelen, sculpturale hemelbekleding en M Lounge in het achtercompartiment - kunnen functies specificeren, waaronder exclusief Vintage leer voor het bovenste gedeelte van het instrumentenpaneel en deurpanelen.


Nieuwe digitale diensten, My BMW App met extra functies.

Onder de digitale diensten die voor het eerst beschikbaar zijn vanaf het voorjaar van 2024, is de uitgebreide smartphone-integratie voor voertuigen uitgerust met BMW Operating System 9. Hiermee kan de Siri-spraakassistent voor de Apple iPhone direct worden geactiveerd door middel van een spraakopdracht en zonder dat ook de push-to-talk-knop hoeft te worden ingedrukt. Elders biedt het cloudgebaseerde navigatiesysteem BMW Maps nu een verbeterde weergave van informatie over oplaadstations. De beschikbare afbeeldingen en beoordelingen worden zowel in de lijst met zoekresultaten als in de gedetailleerde weergave getoond. De beoordelingen van de oplaadstations worden nu duidelijk getoond op een schaal van nul tot vijf sterren.

Daarnaast maakt het BMW iDrive-display- en bedieningssysteem in veel huidige modellen in tal van Europese landen ook digitale betaling van parkeertarieven mogelijk en - in Duitsland - ook het bijvullen van brandstof vanuit de auto. Net als bij de betaling van parkeertarieven, wordt hiervoor de creditcardinformatie gebruikt die vooraf is opgeslagen in de voertuigapps.

Als universele digitale interface voor gegevensuitwisseling tussen de klant en hun auto, biedt de My BMW App een steeds groter aantal functies. Vanaf het voorjaar van 2024 wordt Comfort Access met de BMW Digital Key Plus geïntegreerd in de My BMW App in voertuigen uitgerust met BMW Operating System 8, 8.5 of 9. Daarnaast is de kaartweergave voor het selecteren van navigatiebestemmingen die in het voertuig zijn geïmporteerd, opnieuw ontworpen. Dit verbetert ook de zoekfunctie en de zichtbaarheid van de meest relevante inhoud. Kaart- en routeringsfuncties zullen in de toekomst worden voorgesteld op basis van de huidige voertuig- of gebruikerscontexten.

Ten slotte wordt ook de nieuwe E-mobiliteitsanalysefunctie toegevoegd aan het menu-item Mijn ritten in de My BMW App. Op basis van het rijgedrag van de klant stelt deze functie het BMW-model met volledig elektrisch aandrijfsysteem voor dat het beste bij hen past. Deze aanbevelingen zijn bedoeld om de interesse van gebruikers van voertuigen met verbrandingsmotor in het overschakelen naar een elektrisch voertuig te stimuleren.