BMW-modelupdates voor de herfst van 2023.

BMW-modelupdates voor de herfst van 2023.

Debuut voor nieuwe BMW iDrive met QuickSelect en BMW Operating System 9; introductie van BMW Digital Premium in de BMW X1 en BMW 2 Reeks Active Tourer. Nieuwste Remote Software Upgrades voor vele modellen. Nieuwe functies voor de My BMW-app. Bijkomende koetswerkkleur voor de nieuwe BMW 5 Reeks Berline. Nieuwe 21" lichtmetalen velgen voor de BMW 7 Reeks.

De nieuwe voorzieningen zullen het BMW-gamma vanaf dit najaar naar een nog hoger niveau tillen op het vlak van digitalisering. De nieuwe BMW X1 en BMW 2 Reeks Active Tourer worden vanaf november 2023 uitgerust met de opgewaardeerde BMW iDrive met QuickSelect en het BMW Operating System 9. Tegelijkertijd wordt het aanbod van BMW Digital Premium, met zijn uiterst personaliseerbare selectie van online services, in beide modelreeksen geïntroduceerd. Via Remote Software Upgrade zullen bovendien extra digitale diensten beschikbaar worden voor een groot aantal huidige modellen. Daarnaast zal een uitgebreide waaier van functies ook de aantrekkingskracht van de My BMW-app versterken.

Intuïtiever en gebruiksvriendelijker dan ooit: nieuwe BMW iDrive met QuickSelect.

Vanaf november 2023 wordt de opgewaardeerde BMW iDrive met QuickSelect standaard gemonteerd in alle modelvarianten van de nieuwe BMW X1, de zuiver elektrische BMW iX1 en de nieuwe BMW 2 Reeks Active Tourer, waardoor tal van voertuigfuncties nog intuïtiever en eenvoudiger kunnen worden bediend. De nieuwste versie van het weergave- en bedienings-/besturingssysteem is gebaseerd op het BMW Operating System 9 en maakt samen met het BMW Curved Display en de BMW Intelligent Personal Assistant deel uit van een pakket.

De nieuwe BMW iDrive beschikt over een nieuw ontworpen startscherm en de QuickSelect-sneltoegang met verbeterde menustructuur die voortbouwt op de kenmerken van consumentenelektronica. Het nieuwe startscherm toont op elk moment de kaartweergave van het navigatiesysteem of andere individueel configureerbare grafische elementen op het controlescherm. Op hetzelfde niveau verschijnen functiepictogrammen in een verticale opstelling aan de bestuurderszijde van het display. Zo kunnen bestuurders met een verticale veegbeweging van de vinger overschakelen tussen pictogrammen. Met de QuickSelect-functie kan de op deze manier geselecteerde functie rechtstreeks worden geactiveerd zonder een submenu in te voeren.

Het BMW Operating System 9 werd intern ontwikkeld door de BMW Group en is voor het eerst gebaseerd op een AOSP-softwarestack (Android Open Source Project). Het legt de basis voor een breder aanbod van digitale inhoud voor informatie en entertainment, aangevuld met kortere updatecycli voor functies en een betere toegankelijkheid voor diverse specifieke online diensten.

Nieuw aanbod van BMW Digital Premium: gepersonaliseerde selectie van gaming, video & muziekstreaming, evenals andere online diensten.

Het nieuwe BMW Digital Premium-aanbod wordt in november 2023 gelanceerd in Duitsland, samen met de introductie van het BMW Operating System 9. Het wordt als optie verkrijgbaar op de BMW X1, BMW iX1 en BMW 2 Reeks Active Tourer en kan worden besteld in de BMW ConnectedDrive Store, die nu werd uitgebreid met bijkomende apps van derden. Zo kunnen klanten in hun wagen genieten van alle apps die in hun land beschikbaar zijn als onderdeel van een pakket, bv. video- en muziekstreaming, nieuws of gaming. Daarnaast omvat BMW Digital Premium ook verbeterde navigatiefuncties en extra personaliseringsmogelijkheden dankzij onder meer extra My Modes.

Net als alle andere ConnectedDrive Upgrades is BMW Digital Premium verkrijgbaar in de ConnectedDrive Store, en dat via de website, in de My BMW-app of rechtstreeks in de wagen. En vanaf november 2023 wordt het voor klanten nog eenvoudiger om ConnectedDrive Upgrades toe te voegen, omdat het dan mogelijk wordt om ze niet alleen rechtstreeks in hun wagen te selecteren, maar er tegelijk voor te betalen. Met andere woorden, in plaats van doorgestuurd te worden naar de app of het internet om hun bestelling te voltooien, zullen klanten het volledige proces, inclusief betaling, kunnen uitvoeren vanuit het comfort van hun wagen.

Dit nieuwe aanbod biedt klanten de mogelijk om een gepersonaliseerde selectie uit het groeiende aanbod van digitale diensten samen te stellen – een aanbod dat perfect aansluit bij hun persoonlijke behoeften. BMW Digital Premium is bijvoorbeeld in Duitsland verkrijgbaar voor 9,98 euro per maand of vanaf medio 2024 (voorlopig) tegen een jaarlijkse vergoeding van 99 euro (beide inclusief btw). Het pakket omvat ook het datagebruik voor alle digitale diensten en apps uit de BMW ConnectedDrive Store, inclusief muziek- en videostreaming. Klanten kunnen genieten van een gratis proefperiode van drie maanden waarmee ze alle diensten en inhoud van BMW Digital Premium kunnen uitproberen.

Een nieuwe vorm van in-car gaming, die haar gelijke niet kent in de autosector, is een van de hoogtepunten van BMW Digital Premium. BMW presenteert in samenwerking met gameplatform AirConsole een uitgebreide selectie van casual games die een smartphone als controller gebruiken. De games kunnen worden gespeeld in de solo- of multiplayermodus wanneer de wagen stilstaat, bijvoorbeeld om de tijd te doden terwijl de hoogspanningsbatterij van de BMW iX1 of de BMW 2 Reeks Active Tourer plug-in hybrid wordt opgeladen. In eerste instantie zullen er ongeveer tien titels beschikbaar zijn om te spelen, waaronder racen, sport, quiz en skill games, en het assortiment zal verder blijven groeien.

Naast audiostreaming biedt BMW Digital Premium de inzittenden ook toegang tot een brede waaier van videostreamingdiensten (powered by Xperi TiVo) op het controlescherm terwijl de wagen stilstaat. Die geven klanten een steeds grotere selectie aan geaggregeerde video-inhoud, zoals nieuws en live of on-demand streaming van films en series, in combinatie met landspecifieke inhoud. De Video App, die met BMW Digital Premium verkrijgbaar is in de VS, het VK, Zuid-Korea, Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje, omvat onder meer de portalen Pluto, Bloomberg Television, Deutsche Welle, Al Jazeera en TED. In Duitsland zal het pakket bovendien de nieuws-app van Tagesschau en de populaire streamingdienst JOYN omvatten. Ook in Italië en de VS zal vanaf het begin landspecifieke content worden aangeboden. De portfolio van videostreamingplatformen zal blijven evolueren en zal ook geleidelijk aan worden uitgerold naar andere landen.

Verbeterde navigatiefuncties, bijkomende My Modes.

Een van de belangrijkste voordelen van BMW Digital Premium is de verbeterde functionaliteit van het cloudondersteunde navigatiesysteem BMW Maps. Zo geeft de realtime verkeersinformatie (RTTI) met kleurcodering aan hoe het verkeer over de volledige kaartzone verloopt, zelfs wanneer de routegeleiding niet is geactiveerd. Andere functies zijn 3D-visualisatie van gebouwen en omliggende elementen in de kaartweergave en uitgebreide informatie over parkeerfaciliteiten. De bestuurder wordt ook proactief op de hoogte gebracht van de huidige verkeerssituatie en de geschatte aankomsttijd wanneer hij/zij naar vaak voorkomende bestemmingen rijdt. Indien nodig zal het systeem zelfs een alternatieve route voorstellen. De uitschakelinstructies en rijstrookaanbevelingen worden in realistische vorm weergegeven op het informatiedisplay en het optionele Head-Up Display.

In Duitsland en andere Europese landen biedt BMW Digital Premium het bijkomende voordeel dat het bestuurders toelaat om parkeerkosten rechtstreeks vanuit hun wagen te betalen in parkeerzones die deze betaalmethode ondersteunen. Bovendien kunnen Duitse bestuurders de brandstofrekeningen van hun auto ook digitaal betalen na het tanken bij deelnemende tankstations. In beide gevallen wordt betaald met een creditkaart die eerder via de My BMW-app werd geregistreerd bij partnerbedrijf Parkopedia.

Daarnaast voegt BMW Digital Premium de Expressive Mode, Relax Mode en Digital Art Mode toe aan de keuze van My Modes. Zo krijgen klanten nog meer mogelijkheden om de rijervaring te personaliseren. Het introduceert ook nieuwe varianten voor zowel de welkomstverlichting als de grafische weergave van de BMW Intelligent Personal Assistant.

Huidige software-upgrades op afstand voor nog meer rijplezier.

De Remote Software Upgrades brengen bestaande digitale functies up-to-date. Tegelijkertijd kunnen nieuwe functies en kwaliteitsverbeteringen ook via de lucht in de auto worden geïmporteerd. De nieuwste gaming- en videostreamingdiensten voor BMW-modellen zullen in de herfst van 2023 op deze manier beschikbaar worden gesteld voor de meeste wagens met het BMW Operating System 8.5.

Klanten krijgen ook een melding van de Remote Software Upgrades in de My BMW-app. Een andere mogelijkheid bestaat erin om upgrades via de My BMW-app te downloaden en naar de wagen over te brengen alvorens daar het installatieproces te starten.

Extra functies voor de My BMW-app.

De My BMW-app voor smartphones biedt klanten een directe link met hun wagen en, naargelang de voertuigconfiguratie en het land, het voordeel van talloze functies die de dagelijkse mobiliteit nog eenvoudiger maken. Een voorbeeld daarvan zijn de gegevens die naar de smartphone van de gebruiker worden doorgestuurd en betrekking hebben op de status van zijn wagen, de onderhoudsvereisten, de laadstatus en het rijbereik, alsook toegang vanop afstand tot functies om de wagen te lokaliseren, de deuren te vergrendelen en ontgrendelen, de klimaatregeling te bedienen en de onmiddellijke omgeving van de wagen te controleren. Ook kan men laadroutes plannen via de My BMW-app en bestemmingsadressen van de smartphone naar het navigatiesysteem van de wagen verzenden. Vanaf de herfst van 2023 wordt het ook mogelijk om tussenstops in te voeren als onderdeel van het proces.

Vanaf maart 2024 kunnen klanten met compatibele Android-smartphones de My BMW-app ook gebruiken om de functies Remote Control Parking en Manoeuvre Assistant te bedienen die beschikbaar zijn in combinatie met het optionele Parking Assistant Professional en BMW Digital Key Plus. De My BMW-app geeft op geschikte voertuigen ook de status van het alarmsysteem aan en toont hoe het geheel of gedeeltelijk kan worden geactiveerd.

Bijkomende koetswerkkleur voor de nieuwe BMW 5 Reeks Berline, nieuwe 21" lichtmetalen velgen voor de 7 Reeks.

Kort na zijn lancering wordt al een nieuwe tint toegevoegd aan de koetswerkkleuren van de nieuwe BMW 5 Reeks Berline. De metaalkleur Fire Red zal vanaf november 2023 beschikbaar zijn voor de BMW i5 M60 xDrive Berline (elektriciteitsverbruik over de gemengde WLTP-cyclus: 20,6 – 18,2 kWh/100 km), alsook voor alle andere modelvarianten van de nieuwe zakenberline met het M-Sportpakket.

Vanaf november 2023 wordt een uiterst exclusief design van lichtmetalen velgen toegevoegd aan het optiegamma voor de BMW 7 Reeks. Tegelijkertijd worden ook 21" lichtmetalen velgen met multispakendesign van BMW Individual verkrijgbaar voor alle modelvarianten van de luxeberline. Ze hebben een tweekleurige afwerking en zijn voorzien van gemengde banden.

Alle vermelde modelvarianten, uitrustingskenmerken, technische gegevens, verbruikscijfers (brandstof/elektriciteit) en emissiecijfers hebben betrekking op het aanbod voor de Duitse markt.